lunes, 12 de marzo de 2012

Avaluació inicial


1.¿Creus que el progrés en el coneixement tecnològic i científic determina i garanteix el progrés econòmic i social? Contesta clarament i justifica la resposta.
Crec que si perquè en la societat actual ens trobem davant d’un públic molt consumista, volen i volem les novetats i lo millor. Dintre d’aquestes novetats té un pes indudablement molt fort les noves tecnologies, la qual cosa afecta al fenomen social i a la economia, ja que a major consum, major benefici per part de les empreses.

2.¿Estàs d’acord en què la constant fonamentació científica de les diferents tecnologies és garantia de la neutralitat ideològica d’aquestes tecnologies? Què en penses?
Podria ser però penso que és difícil ja que dintre de les empreses hi ha molts interessos comuns i s’han de determinar cap a un costat o un altre i la societat és flexible i movible.

3.Expressa el teu grau d’acord: Tenir present les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) abans, durant i després de qualsevol activitat d’ensenyament-aprenentatge és un requisit indispensable actualment.
El meu grau d’acord és d’un 7. Penso que és important i imprescindible saber-ne fer un bon ús dels recursos didàctics dels quals participem. Això facilita molt la feina i la millora amb uns resultats més òptims. Tot i això, penso que en alguns casos és bo fer-ne ús d’altres recursos com la imaginació, els contes i altres aspectes que participen en el procés d’ensenyament- aprenentatge.


4.¿Quines són les causes que originen els profunds canvis que estem patint en tots els àmbits en els darrers anys?
Canvis estructurals de la població, de la moda, canvis tecnològics i a conseqüència de tot això econòmics.....


5.Defineix en una frase i digues quin és l’objecte d’estudi, en una segona frase, de la Tecnologia Educativa
La tecnologia educativa ens facilita recursos didàctics per a millorar el procés d’ensenyament- aprenentatge i aconseguir uns resultats més òptims.


6.Posa un exemple de transmissió de coneixement i un altre de construcció del coneixement
Utilitzar un blog i en la construcció del coneixement utilitzar recursos didàctics com l’edu365, xtec....


7.Expressa el teu grau d’acord amb la següent afirmació i argumenta el perquè: “El context és part del coneixement que la persona utilitza per tal d'explicar i donar sentit a una idea".
El meu grau d’acord és d’un 9. Cada situació, moment, persona està envoltada d’un context. A conseqüència d’aquestes situacions s’esdevenen les relacions socials i depenent del context esdevindran d’una manera o altra.

8.¿Has pensat en la possibilitat d’adaptar l’entorn de la UOC a les teves necessitats i les dels teus companys i professors (opció Personalitza)? Inclusió del missatge al qual es respon (el lector tindrà una idea del que origina i els detalls del teu missatge), número de missatges visualitzats en les bústies compartides (útil quan hi ha molta comunicació a algunes bústies), signatura de correu (per facilitar la comunicació i  posar a un clic de distància altres mitjans de comunicació teus...?
Si en moltes ocasions, sovint la manca d’adaptació és per falta de coneixença. El camí l’aniré construint poc a poc però de manera segura.

9.Comptes amb els coneixements previs que el Pla docent indica per poder ser eficaç durant el desenvolupament de l’assignatura? Fins a quin punt? Pots instal·lar programari, iniciar l’exploració de nou programari pel teu compte, gestionar arxius i comptes amb una actitud positiva cap a web 2.0? Ets capaç de llegir en pantalla (buscar paraules, fer servir l’índex amb hipervincles, moure’t en el document...? i mantenir uns apunts digitals on acumulis la informació de diferents fonts?
Compto amb coneixements previs tot i que espero aprendre molt més al llarg d’aquest semestre i poder anar consolidant molt més aquests coneixements i ampliar-los.

10.Situa’t de 0 a 10 (0 gens d’acord 10 molt d’acord)
TE2) L’objecte principal de la Tecnologia Educativa és oferir un bon ventall de tècniques per als docents: 8
CC2) Aprenc tant dels companys com dels materials i consultors: 6
TC1) Els professionals de l’educació han de ser competents en les tècniques que asseguren la correcta transmissió del coneixement : 7
DT2) La tecnologia es basa en la ciència per la qual cosa és neutral en relació a prejudicis, valors i actituds:9
CC1) Les aules de la UOC són una comunitat d’aprenentatge: 9
DU2) Els debats virtuals suposen perdre força hores amb poc benefici personal:4
TE1) La Tecnologia Educativa per a psicopedagogs consisteix en assegurar un bon domini de les TIC: 8
DU1) Els debats a la UOC poden millorar moltíssim: 8
TC2) Les TIC són necessàries per transmetre els continguts als alumnes:7
DT1) El canvi tecnològic determina el canvi social: 9
11.Comenta el teu grau de compromís en relació als coneixements previs    que has reflectit en aquest document. Fins a quin punt creus que els defensaries davant d’un tribunal? Creus que poden canviar els teus esquemes en un futur proper?

Ara mateix estic dintre d’un procés d’aprenentatge envers aquesta assignatura per tant cal recórrer un llarg camí per aprendre i anar modificant continguts i ampliant-los.  Per tant, crec que els meus coneixements previs milloraran i espero que molt.

Conclusions


Quines primeres impressions reps en realitzar aquesta primera activitat?
Moltes ganes de saber fer-ho millor i endinsar-me en aquest nou repte ja que m’agrada molt,  però em costa una mica les noves tecnologies. De totes maneres participo de la idea de que els reptes són oportunitats i aquestes sempre són enriquidores.


5 comentarios:

  1. Hola Alba!

    Després de totes les activitats que hem fet,i de les que estem fent, encara valoraries la pregunta "CC2) Aprenc tant dels companys com dels materials i consultors" amb un 6?

    ResponderEliminar
  2. Hola Patricia!!!!!

    M'agrada que em facis aquesta pregunta, de fet m'ho he replantejat i crec que actualment la meva idea i sobretot en aquesta assignatura no és d'un 6, seria més alta, potser un 8. Què en penses?

    Gràcies per visitar el meu blog.

    ResponderEliminar
  3. Llegint la teva avaluació inicial, i ara que ja s'acaba el curs, segueixes pensant que les TIC són molt necessàries per a transmetre els continguts als alumnes? T'ho pregunto perquè en la pregunta TC 2 així ho vas afirmant, puntuant-la amb un 7.

    Jo penso que són un recurs molt valuós, però ni molt menys imprescindible, ja que no tots els continguts han de ser transmesos mitjançant les TIC.
    Salutacions

    ResponderEliminar
  4. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  5. Bones Noe,
    Primerament de tot gràcies per visitar i interactuar en el meu bloc.
    Darrerament, després d'arribar a aquest punt de l'assignatura valoraria de la mateixa manera la pregunta. En cap moment he comentat que les TIC siguin imprescindibles per la tramesa de continguts, simplement valoro molt positivament la riquesa i el punt significatiu que donen de manera transversal al procés d'ensenyament- aprenentatge a la comunitat educativa.
    Gràcies Noe.

    ResponderEliminar